Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Tarek Hussein | Foredragsholder i FOF Aarhus

Min pligt som dansk muslim

Min pligt som dansk muslim

Mød Tarek Hussein, som er forfatter til bogen Det sorte skæg (2018) og en engageret debattør, hvis kongstanke er at vise, hvordan man på en gang kan være praktiserende muslim og aktiv demokratisk medborger i Danmark.

Debatten om islam og muslimernes rolle i Danmark har aldrig fyldt så meget, som den gør i disse år. Debatten har skarpt opstillede fronter og få løsningsforslag. Dette udgangspunkt har været med til at påvirke en hel generation af unge danske muslimer. Tag med denne aften og få et indblik i dilemmaerne, udfordringerne og mulighederne, som følger med, når man er dansk muslim. Få også et indblik i de kampe, som foregår nu og et bud på, hvordan vi kommer videre fra det nuværende vadested.

Om Tarek Ziad Hussein

Tarek Ziad Hussein er jurist, forfatter og debattør. Han har en lang fortid i foreningslivet, hvor han var med til at stifte foreningen Team Succes i Vejle, som i dag er landsdækkende og som primært arbejder med nydanske unges faglige og personlige udvikling. Foreningen har vundet en række priser herunder Børns Vilkårs Sabroe Pris og Venstres Frihedspris. Tarek har i forlængelse heraf været aktiv i en række internationale foraer for unge entreprenører med særlig fokus på lige adgang til uddannelse. De seneste år har han dog primært været aktiv i den offentlige debat, som fast skribent for dagbladet Politiken og hyppig gæst i Deadline, Debatten m.fl.

I 2018 udgav han bogen Det sorte skæg, der omhandler religionens og særligt islams plads i det danske samfund og udfordringerne med at finde sig selv, som ung dansk muslim både ift. det danske samfund samt internt i det muslimske miljø.