Skip to content

Tak for din interesse. Fra d. 28. september kl. 17.00 kan du desværre ikke tilmelde dig kurser, fordi vi opdaterer alle aftenskolens IT-systemer. Tilmeldingen åbner igen d. 2. oktober kl. 07.00. Vi glæder os til at høre fra dig.

Samtaler om tro, håb og kærlighed i FOF Aarhus

Tro, håb og kærlighed - tre samtaler

Kom med til tre mandage med samtaler, fællesspisning og sang til kun 300 kr. Arrangementerne kan også tilmeldes individuelt til 150 kr. per arrangement. Men hvis du tilmelder dig her, så får du alle tre samtaler til en samlet rabatpris.

KÆRLIGHED, 2/10
Gør kærlighed virkelig blind? Får den dig til at glemme dig selv?

Kom med til en aften, hvor kærlighedens væsen inviteres indenfor. Vi har inviteret en præst og en læge til stævnemøde omkring kærligheden, størst af alt. Samtalen drejer sig særligt om kærlighed, som den viser sig i vores relationer til andre mennesker, når vi hjælper hinanden, når vi ser hinanden og når vi møder hinanden, som vi er. Samtalen kommer omkring emner som empati, næstekærlighed, fællesskab, samhørighed, integritet, ro, mindfulness og tager afstikkere til alskens andre afkroge.

Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål. Vi starter aftenen med en fællessang og med fællesspisning i Spiselauget, hvorefter der er nysgerrig samtale mellem centerleder Lone Fjordback og præst Anders Thyrring modereret af FOF Aarhus' Søren Peter Hansen.


HÅB, 6/11
Hvad er et menneske uden håb? Hvad er egentlig håb? Og hvor finder vi det?

Tag dine egne håb med til en aften, hvor menneskets motor, håbet, tages under varsom behandling. Vi har inviteret to tænksomme og klarsynede samtalepartnere med på Godsbanen, hvor den ene vil dele, hvad han fandt, da han bad nogle af verdens store personligheder beskrive deres håb, mens den anden vil dele ud af, hvorfor håbet hænger sammen med tab og krise.

Samtalen drejer sig både om håb, men også om behovet for håb i en verden, som er under hæsblæsende forandring. Samtalen kommer omkring klimakrise, krig, konflikt, digitalisering og alskens andet, men fokuserer også på, hvordan vi tænder et brændende lys af håb for fremtiden. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Vi starter aftenen med en fællessang og fællesspisning i Spiselauget, hvorefter der er nysgerrig samtale mellem kulturredaktør Michael Bach Henriksen og journalist Amalie Langballe modereret af FOF Aarhus' direktør Søren Peter Hansen.


TRO, 4/12
Måske tror du på noget? Måske tror du ikke? Måske har du aldrig taget stilling?

Mennesket har gennem hele sin historie enten troet på en højere mening – eller undslået sig fra netop at tro på noget. Men sjældent er spørgsmålet om tro slet ikke blevet rejst.

Denne aften henvender sig til alle, som undrer sig over troens betydning for et menneskeliv. Hvad enten du selv tror eller ikke tror, om du har troet eller fremover gerne vil tro på noget. Samtalen dykker ned i troens muligheder og begrænsninger – det meningsfulde såvel som det meningsløse ved tro. For hvordan kan nogle mennesker egentlig holde sig til troen, når det hele går ad helvede til – død og ondskab, krige og borgerkrige, had og hævn, masseuddøen, temperatur- og havvandstigninger? Giver tro overhovedet mening i dette morads?

Samtalen omhandler alt det, som truer mennesket udefra og indefra, men også alt det som mennesket støtter sig til – om end det er tro eller noget helt andet. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Vi starter aftenen med en fællessang og fællesspisning i Spiselauget, hvorefter der er nysgerrig samtale mellem tidligere sognepræst og livssamtalepartner Liselotte Horneman Kragh og FOF Aarhus' direktør Søren Peter Hansen. Samtalen er modereret af ph.d. og teolog Uffe B. Eriksen.

Program alle dage:
17:45-18:00: Velkomst i Remisen samt fællessang
18.00-19:00: Spisning i Spiselauget
19:00-19:45: Velkomst og samtaler
19:45-20:00: Pause
20:00-21:00: Samtale

Arrangementerne er støttet af Tænketanken Prospekt.

 

Har du lyst til bare at deltage i ét af arrangementerne?

Så kan du tilmelde dig dem enkeltvis her: TRO, HÅB og/eller KÆRLIGHED.