Skip to content
Samtale om tro i FOF Aarhus

Tro - samtale, sang og spisning

Måske tror du på noget? Måske tror du ikke? Måske har du aldrig taget stilling?

Mennesket har gennem hele sin historie enten troet på en højere mening - eller undslået sig fra netop at tro på noget. Men sjældent er spørgsmålet om tro slet ikke blevet rejst.

Denne aften henvender sig til alle, som undrer sig over troens betydning for et menneskeliv. Hvad enten du selv tror eller ikke tror, om du har troet eller fremover gerne vil tro på noget. Samtalen dykker ned i troens muligheder og begrænsninger – det meningsfulde såvel som det meningsløse ved tro. For hvordan kan nogle mennesker egentlig holde sig til troen, når det hele går ad helvede til – død og ondskab, krige og borgerkrige, had og hævn, masseuddøen, temperatur- og havvandstigninger? Giver tro overhovedet mening i dette morads?

Samtalen omhandler alt det, som truer mennesket udefra og indefra, men også alt det som mennesket støtter sig til – om end det er tro eller noget helt andet. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Vi starter aftenen med en fællessang og fællesspisning i Spiselauget, hvorefter der er nysgerrig samtale mellem tidligere sognepræst og livssamtalepartner Liselotte Horneman Kragh og FOF Aarhus' direktør Søren Peter Hansen. Samtalen er modereret af ph.d. og teolog Uffe B. Eriksen.

Program:
17:45-18:00: Velkomst i Remisen samt fællessang
18.00-19:00: Spisning i Spiselauget
19:00-19:45:

  • Velkomst ved samtalestyrer Uffe B. Eriksen
  • Liselotte Horneman Krag om død, fremtidstro og tillid
  • Søren Peter Hansen om fællesskab, relationer, mening og tro
  • Samtale

19:45-20:00: Pause:
20:00-21:00:

  • Samtale

Arrangementet er støttet af Tænketanken Prospekt.

 

Har du lyst til endnu mere?

Så kan du også deltage i arrangementerne: HÅB og KÆRLIGHED eller tilmelde dig alle tre aftener til en samlet pris: HER.