Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Thomas Larsen, journalist, politisk kommentator og forfatter til en række populære biografier af kendte danskere.

Monark og menneske

Monark og menneske

Mød Thomas Larsen, journalist, politisk kommentator og forfatter til den aktuelle bog ”Monark og menneske” i anledningen af Dronning Margrethes 50-års jubilæum som regent

Dronning Margrethe kan i år fejre 50-års jubilæum som regent. Men hvad er der sket i de 50 år, Margrethe har siddet på tronen? Fra dengang hun som ung prinsesse pludselig ved sin fars død blev regerende monark. En ung mor til to og nygift. Dronningen er siden da blevet et samlingspunkt for nationen, en både elsket og respekteret regent. ”Monark og menneske” er en fortælling om en dronnings liv og de søjler, det hviler på: familien, nationen, rigsfællesskabet, historien, troen og kunsten.

I dette foredrag fortæller Thomas Larsen jer, hvordan Dronningen har skabt sin usædvanlige nære relation med befolkningen gennem fem svimlende årtier som regent, hvordan hun har moderniseret monarkiet og ændret kurs i sin løbende samtale og dialog med befolkningen. Samtidig kommer han også ind på det generationsskifte der en dag bliver en realitet, når Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bliver Konge og Dronning af Danmark.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.