Skip to content

Hjemmesiden åbner snart! Du kan se alle de nye hold den 8/12 - så hold godt øje og glæd dig til at finde dit drømmehold.

Billede af Danni Travn, journalist og forfatter.

Bent Fabricius-Bjerres tre liv

Bent Fabricius-Bjerres tre liv

Danni Travn, som er journalist og forfatter, står bag bestselleren om Bent Fabricius-Bjerre og vil denne aften dykke helt ned i den anerkendte komponists liv og virke

Danmark har mistet et af sine største kulturikoner: Bent Fabricius-Bjerre. Han fik så meget ud af livet og gav så meget til os, og han nåede at leve tre liv. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand.

Og det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag. De færreste kender nemlig bredden og dybden af Bent Fabricius-Bjerres overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os – som komponist af eviggrønne melodier, som igangsætteren bag andre stjerner og som forbillede for yngre generationer. Fra guldalderjazz til Klovn vil der være overraskende sammenhænge og sjove sidehistorier samt den centrale pointe: Holder du dig åben og nysgerrig, holder du livsgnisten tændt.

Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: "Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre."

Download kort over Solsalens placering her.