Skip to content

Hjemmesiden åbner snart! Du kan se alle de nye hold den 8/12 - så hold godt øje og glæd dig til at finde dit drømmehold.

Billede af Henrik Bjørn, mag.art i etnografi, socialantropolog med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium.

Et liv med Kina

Bliv klogere på Kina, når eventyrer Henrik Bjørn, som har levet og arbejdet i Kina siden 1982, denne aften dykke ned i Kinas forandringer gennem fire årtier.

Bjørns fortælling er med udgangspunkt i egen oplevelser i rollerne som rejsende, studerende, etnografisk feltarbejder, Kina repræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem.

Med passion og historiefortællergen, vil Bjørn skildre egne erfaringer om livet som arbejder på landet hos et af Kinas etniske mindretal for næsten 30 år siden og før reformerne var begyndt at slå igennem. Han vil fortælle om, hvordan der er at bo 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver. Hvordan det kunne lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur. Hvordan det er at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system.

Alt i alt en aften, hvor vi kommer ned i de dybere lag af livet i et af verdens største og for os i vesten, mest gådefulde lande.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 01.03.2021 19:00-21:00 Dokk1 Henrik Bjørn
Foredragsholder

Henrik Bjørn

Henrik Bjørn er mag.art i etnografi, socialantropolog med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium.

Han har læst kinesisk i Shanghai og har siden 1982 opholdt sig i Asien, heraf 14 år i Kina. Gennem fire årtier og efter sammenlagt 140 rejser ind i landet har han besøgt hovedparten af de kinesiske provinser.

Han har gennem ni år været leder af amerikanske Trace Foundation i det vestlige Kina og senest været General Manager for et 800-sengs dansk-inspireret plejehjem i Shanhai drevet af Danske Diakonhjem.

https://hbforedrag.dk