Skip to content

Hjemmesiden åbner snart! Du kan se alle de nye hold den 8/12 - så hold godt øje og glæd dig til at finde dit drømmehold.

Billede af sanger og musiker Thomas Buttenschøn, optrædende ved FOF Aarhus

I begyndelsen var døden

Få et helt unikt indblik i sangeren og sangskriveren Thomas Buttenschøns liv, når han i dette foredrag tager afsæt i sin bog I begyndelsen var døden (2019). Det er en fortælling om HIV, musik, kærlighed, drømme og liv og om at være barn og blive voksen – på trods.

Thomas Buttenschøn er født med HIV. I 1997 blev han ramt af så mange følgesygdomme, at han nær ikke overlevede. I hele tre måneder lå han i koma og fik den besked fra lægerne, at han havde en uge tilbage at leve i. Dengang var Thomas Buttenschøn lige fyldt 12 år. I dag håber han på, at han med sin historie kan gøre andre bevidste om, at HIV ikke nødvendigvis er lig med smittefare og et endt liv.

Det hele kan lyde trist, men Thomas Buttenschøn holder melankolien i hånden med den varmeste humor. Det er okay at græde, det er okay at grine - måske kommer du til at græde af grin. Denne aften er en kærlig og tankevækkende oplevelse - måske er der også plads til lidt musik undervejs.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 03.02.2021 19:00-21:00 Musikhuset Thomas Buttenschøn

Thomas Buttenschøn

Du kender formentlig Thomas Buttenschøn allerbedst som den anmelderroste sanger og sangskriver, der for alvor slog igennem i 2006 med sit hit "Fantastiske mandag" fra pladen af samme navn. Siden da har han udgivet en masse musik i genrerne jazz, funk, pop og blues til glæde for danskerne, blandt andet albummerne "Billeder af min baggård" (2008), "Køter" (2010) og "Vinden der blæser" (2011).

I 2019 udgav Thomas Buttenschøn albummet "Tilbage på dansk", hvor han synger om tunge emner, som sin mors død, faderens alkoholforbrug og forholdet til sine børn, som han kun ser på deltid. Desuden blev 2019 året, hvor Thomas Buttenschøn udgav dokumentaren "Doin My Drugs" og bogen "I begyndelsen var døden".

Både dokumentaren og bogen giver et indblik i Thomas Buttenschøns liv - både de gode og hårde tider. Han mistede sine forældre i en tidlig alder til henholdsvis HIV og malaria, og han lever selv med HIV - men den rette medicin sørger for, at han ikke smitter og kan leve sit liv på normal vis.