Skip to content
Billede af Julie Rubow, foredragsholder, forfatter og debattør inden for demensområdet.

Jeg ser dig stadig - En fortælling om livet med Alzheimer

Jeg ser dig stadig - En fortælling om livet med Alzheimer

En aften Julie Rubow fra DR-dokumentar serien ”En stille Forsvinden”

Julie Rubow og Bjørn Jacobsen blev landskendte, da de for nogle år siden lod DR følge Bjørns kamp mod demens i tv-dokumentarserien "En stille forsvinden".

I 2014 fik Bjørn Jacobsen konstateret demenssygdommen Alzheimer, kun 48 år gammel. Blot fem år senere døde han efter nogle år, hvor han forsvandt mere og mere ind i sig selv og mistede evnen til at kommunikere med sin omverden.

Denne aften fortæller hustruen Julie Rubow sin hjerteskærende, barske og kærlige fortælling om langsomt at miste sin mand til en sygdom, der rammer flere og flere. Det er en fortælling om at få demens tæt ind på livet i en ung alder og ikke bare skulle kæmpe med sygdommen, men også det system, der burde hjælpe og aflaste de pårørende. Det er en beretning om omsorg, smerte, sorg, afmagt og en kærlighed, der bliver ramt af forandring, når demensen sætter ind og langsomt skiller mennesker fra hinanden.

Julie Rubow er i dag debattør inden for demensområdet og sætter fokus på, hvem der løfter ansvaret for behandlingen af mennesker med en demenssygdom? Der er manglende behandlingstilbud målrettet demente, resulterer ofte i anvendelse af anti-psykotisk medicin for at gøre demente håndterbare i et plejesystem, der er målrettet ældrepleje.

I dette personlige og ærlige foredrag videregiver Julie Rubow sine erfaringer som nærmeste pårørende til en dement og hvordan det påvirker hverdagen og familien.

Se kort over Solsalens placering på Ingerslevs Boulevard ved siden af Svømmestadion på Frederiksbjerg.