Skip to content
Jonathan Richter, tidl. professionel fodboldspiller, uddannet pædagog og arbejder med udsatte unge. Derudover er han ambassadør for FANT som motiverer mennesker igennem sport i Sierra Lione.

Ramt af lynet!

Ramt af lynet!

Jonathan Richter var professionel fodboldspiller, som levede sin drøm. Så blev han ramt af lynet! Hør den rørende og livsbekræftende historie om, at vende tilbage til livet og finde formål igen.

Et lyn gennemborede hans krop, og på et splitsekund blev alt taget fra ham. Ja, han var faktisk død i 41 min. Takket være en modstander, der kunne førstehjælp, blev Jonathan holdt kunstigt i live, mens ambulancesirenerne kunne høres i det fjerne. Det stod klart for alle denne regnvåde hverdagsaften, at det var en kamp mod tiden, hvis han skulle overleve.

Tilbage i 2009 stod Jonathan Richter på toppen af en fremadstormende fodboldkarriere. Alt tegnede lyst, og der var sågar dialog med udenlandske fodboldklubber om et skifte. Men en famøs træningskamp d. 20 juli skulle vise sig at ændre hans liv radikalt for altid. Han lå efterfølgende i koma i 11 dage og vågnede op til beskeden ‘dit venstre ben skal amputeres under knæet’, og dermed blev drømmen med et slukket for den dengang 24 årige unge professionelle fodboldspiller.

Jonathan havde et valg at træffe. Han kunne vælge livet fra, og dermed gøre den dybe smerte han følte forbi, eller han kunne vælge livet og de andre drømme, han havde. Han valgte heldigvis det sidste.

Mød denne aften Jonathan Richter – en hudløs ærlig mand, som ikke er bange for at blotte sine følelser. Han tager dig med på en rejse gennem den sværeste tid i sit liv og giver dig billeder på den afmagt man føler, når livet ikke føles værd at leve, samt på de op- og nedture han var igennem på vej tilbage til livet.

Det er en fængslende fortælling, hvor Jonathan tager dig med ind bag kulisserne til den enorme kamp, han har været igennem!

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.