Skip to content
Medlemmer af Den Franske Trio, Kristian Rusbjerg på harmonika, Peter Uldahl på guitar og Jonas Kongsted på kontrabas, oplæg og musik i FOF Aarhus

Den Franske Trio

Den Franske Trio

Fransk bal-musette med pulserende guitarrytmer over brummende borduner, der lokkende inviterer indenfor i de parisiske saloner. Guitarstrenge og harmonika-klange bryder ud gennem vinduerne fra den sydende stemning i de omkringliggende caféer og akkompagnerer en fransk chanson.

Dét er lyden af Paris, og denne aften kan du komme med på en tur til Frankrig med Den Franske Trio.

Trioen består af harmonikaspiller Kristian Rusbjerg, guitarist Peter Uldahl og bassist Jonas Kongsted: tre solistiske instrumentalister som har fundet sammen i deres fælles lidenskab for og kærlighed til den franske folkemusik.

Den Franske Trios repertoire består af fransk musette, parisisk jazz manouche og instrumentale fortolkninger af franske chansons fra Edith Piaf, Georges Brassens, Jacques Brel, Lucienne Boyer og Charles Trenet. Trioen byder også på musik af ikoniske franske musikere som guitaristen Django Reinhardt og harmonikaspillere som Jo Privat og Marcel Azzola. Dermed skaber Den Franske Trio en atmosfære af fransk charme fra Seinens bred blandet med Paris´ livlige gader.

I løbet af eftermiddagen udspringer en musik fyldt med smukke melodier, improvisationer, liv og virtuositet. Og så det franske "jeg ved ikke hvad”: Le je-ne-sais-quoi, der kun kan fortælles i toner.

Om Den Franske Trio

Kristian Rusbjerg er harmonikaspiller, komponist, studiemusiker og kapelmester i alsidige sammenhænge. Kristian mestrer alt fra pop, rock og dansktop til nordisk folkemusik over argentinsk og italiensk folklore - og selvfølgelig den franske musette! Kristian er opvokset i det danske “harmonikatræf-miljø” og lærte at spille på instrumentet af sin bedstefar. Han har indspillet og medvirket på mange udgivelser og har sammenlagt solgt over 100.00 eksemplarer i eget navn.

Peter Uldahl på guitar er koncertsolist og foredragsholder. Peter arbejder både med den klassiske musik og jazz samt en lang række verdensmusikalske stilarter, herunder latinamerikansk musik, flamenco og sigøjnermusik. Han har studeret guitar og flamenco i Granada og musikvidenskab i Aarhus.

Jonas Kongsted på kontrabas er uddannet violinist fra Det Fynske Musikkonservatorium og har med bandet Trias modtaget to Danish Music Awards - Folk. Jonas er vokset op med den nordiske folkemusik og dans, og der har altid været violiner, guitarer, klaver og kontrabas i hjemmet. Som 13-årig opstod interessen for pop og rock på elbas, og herefter kom interessen for bl.a. franske musik, der åbnede interessen for kontrabassen.