Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Henrik Engelbrecht, forfatter, operaekspert, foredragsholder ved FOF Aarhus

Fyraftensforedrag: Opera i Danmark – fra drukorgie til operahus

Fyraftensforedrag: Opera i Danmark – fra drukorgie til operahus

Kom ind i operaens verden med den kyndige operaformidler og bogaktuelle forfatter Henrik Engelbrecht

I 1634 inviterer Christian 4. til danmarkshistoriens dyreste fest – 18 dage med druk og underholdning, bl.a. de første forsøg med opera i landet. Tag med operaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht på en forrygende tur gennem den danske operahistorie. Helt fra begyndelsen og frem til åbningen af Operaen i 2005.

Mød både sangere, teaterchefer, konger, kapelmestre, komponister, instruktører, ildsjæle og smagsdommere. Vi ser operasangere få fængselsstraf for pjæk og er vidner til slagsmål på scenen og blandt publikum. Vi hører naturligvis også lydoptagelser af operasangere helt tilbage fra 1890’erne til i dag.

Om foredragsholderen
Henrik Engelbrecht er formidler af opera og klassisk musik og har en række bogudgivelser, foredrag og koncertintroduktioner bag sig.
Han har de seneste syv år arbejdet som rådgiver og kunstnerisk konsulent for en række operahuse, orkestre og festivaler, fx Det Kongelige Teater, Copenhagen Phil, Concerto Copenhagen, Malmö Opera, Festspillene i Bergen og Tivoli.

I 2010-2015 var han musikchef i Tivoli, og inden da var han i ti år ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens operacheftid. I 1990’erne var Henrik Engelbrecht studievært og operaredaktør ved DR’s P2.

Gennem de sidste 30 år har Henrik Engelbrecht holdt utallige foredrag, og han bliver ofte inviteret i TV-studiet som nyhedsekspert, når det drejer sig om opera og klassisk musik, fx TV-avisen, Deadline og TV2 News. Han har også været deltager i Den klassiske musikquiz på DR TV.

Smuglæs et kapitel af Henrik Engelbrechts nye, anmelderroste bog Opera i Danmark 1634-2005 her.