Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Musikforedrag: Jazzens epoker de sidste 75 år

I anledning af FOF Aarhus' 75 års jubilæum vil vi lytte os igennem den musik, der har præget og formet jazzen de sidste 75 år!

Mag.art. Jens Rasmussen fortæller til dette foredrag om jazzens epoker fra 1949 og frem. Vi skal dykke ned i nogle af de vigtigste af de mange strømninger og stilarter, der har domineret jazzen de sidste 50 år. Vi kommer naturligvis også til at lytte til en masse spændende musikeksempler undervejs.

For 75 år siden - i 1949 - var 'bebop' stadig en relativt ny jazzform, men nu blev den suppleret af 'cool jazz', og snart efter kom 'hard bop' til. I 1960'erne fik vi 'free jazz' og i 1970'erne 'jazz/rock', men derefter blev det noget sværere at sætte ord på de mange nye jazzformer, som hele tiden opstod på kryds og tværs.

Forudsætninger for deltagelse

Alle kan deltage, uanset om du har kendskab til musikhistorie og jazz eller ej. Det vigtigste er, at du har lyst til at lytte til en masse god jazz og blive klogere på jazzens historie de sidste 75 år.

Praktisk information

Der vil være mulighed for at købe kaffe/te i pausen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 25.11.2024 19:00-21:30 Solsalen Jens Rasmussen
Underviser

Jens Rasmussen

Jeg har en magisterkonferens i Musikvidenskab fra Aarhus Universitet, hvor jeg blandt meget beskæftigede mig indgående med den klassiske musik i 1800-tallet både fra en analytisk og historisk vinkel, samt med jazzmusikkens historie med særlig vægt på 1950-70’erne.

Jeg arbejder som musikhistorieunderviser og foredragsholder med emner som jazzens historie, John Coltranes musik, Miles Davis, opera, J.S. Bachs Johannespassion og meget andet.

Desuden er jeg freelanceskribent og initiativtager/medvært på jazzpodcasten JazzKonversationer.