Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Jazzbandet Just like Django, v/ Peter Uldahl,  Johan Toftegaard Knudsen,  Jon Noe og Thomas Løkke Læssøe.

Musiksalon - Fransk Jazz

Musiksalon - Fransk Jazz

Koncert med Just Like Django

Just Like Django er et af Danmarks førende bands inden for gypsyjazz. Med et repertoire af festlig jazz- og sigøjnermusik genskaber bandet den sydende stemning fra 30’ernes parisiske natklubber og saloner – alt sammen leveret med et glimt i øjet og en spilleglæde, der smitter af helt ned i danseskoene. Den franske guitarvirtuos Django Reinhardt og hans gypsyjazz er inspirationen, og musikken er fyldt med entusiasme, livlighed og rustikke guitarrytmer, der får det hele til at swinge af fransk charme - just like Django!

Med rod i gypsyjazzen har bandet udgivet tre album med originale kompositioner, Just Like Django, Jardin Botanique og Les Sessions. Her søger bandet at vise nye veje mellem den traditionelle sigøjnerjazz, den franske folkemusik og diverse verdensmusikalske stilarter i grænselandet mellem tradition og fornyelse. Målet er at skabe ny og charmerende musik, der på en naturlig måde vækker reminiscenser af alt fra spansk flamenco til argentinsk tango, bulgarsk klarinet, fransk chanson, klassisk musik og til amerikansk swing og gypsyjazz.

Prisen er ,- inkl. et glas vin.

Om bandet Just like Django:

Klarinettist og saxofonist i bandet er Johan Toftegaard Knudsen, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Johan spiller i en lang række jazzorkestre, herunder Aarhus Jazz Orchestra, og har derudover særligt dyrket folkemusik fra bl.a. Bulgarien og Tyrkiet.

Peter Uldahl er guitarsolist og foredragsholder og arbejder både med den klassiske musik og jazzen samt med en lang række verdensmusikalske stilarter. Han har studeret guitar og flamenco i Granada samt musikvidenskab i Aarhus.

Jon Noe er rutineret rytmeguitarist, der ved siden af Just Like Django kendes fra The Rascal Swing Band.

Kontrabassist Thomas Løkke Læssøe er en integreret del af det aarhusianske jazzmiljø og har ved siden af Just Like Django blandt andet spillet i Randers Big Band.

Læs meget mere om bandet