Skip to content
Trio Yiamas spiller sange og melodier fra Grækenland. Musiksalon hos FOF Aarhus.

Musiksalon: Under græske himmelstrøg

Musiksalon: Under græske himmelstrøg

Trio Yiamas spiller sange og melodier fra Grækenland

Hør bouzoukiens strenge klinge sammen med sangerinden Maria Deligiannis smukke stemme til musiksalon.

De fleste kender Grækenland og de græske øer fra ferier. Overalt kan man høre nationalinstrumentet, bouzoukien, en slags langhalset mandolin, mens man spiser souvlaki og drikker ouzo eller retsina. Men den græske musik er meget mere end glade bouzoukimelodier på Tavernaen.

Trio Yiamas inviterer på en rejse rundt i Grækenlands musik og folklore. Vi skal høre kærlighedssange fra Kreta, skæve rytmer fra Thrakien, den græske blues, rebetikoen, fra havnebyen Piræus og vemodige sange og danse fra Smyrna (Izmir) og Konstantinopel (Istanbul).

”Yiamas” betyder ”skål!” på græsk. Til koncerten vil Trio Yiamas udbringe en musikalsk skål til publikum og fortælle om sangene undervejs. Der vil også blive instrueret i lette dansetrin, da musikken først og fremmest er skabt til fest og dans.

Trio Yiamas består af:
Maria Deligianni, sangerinde fra Grækenland, nu dansk gift og bosiddende i Kolding. Hun er ud af en musikalsk familie og har sunget til utallige koncerter og fester på sin hjemegn omkring byen Larissa.
Andreas Bech, guitarist og sanger, som gennem mange år har stået på scener over hele landet og kan sætte gang i ethvert dansegulv.
Uffe Holmsgaard Eriksen, bouzouki, klarinet og sang. Han forelskede sig i den græske musik for over 10 år siden og har modtaget undervisning af græske og tyrkiske musikere.