Skip to content
Forsidebillede af bogen Dyrets År af Lone Hørslev, en roman om Marie Grubbe. Sommeropera ved FOF Aarhus.

Sommeropera i Den Gamle By

Dyrets År – 1666 - en opera om Marie Grubbe

Tag med til en spændende tema operadag i Den Gamle By

Tilmeldingsfrist: 1. august 2021

Vi skal se den helt nye, danske opera Dyrets År – 1666. En opera om Marie Grubbe med musik af John Frandsen og med tekst af komponisten selv og instruktøren Madeleine Røn Juul. Operaen bliver uropført i år, idet den pga. Corona blev udsat sidste år.

Vi mødes i ”Hestestalden” i Den Gamle By om eftermiddagen, hvor komponisten John Frandsen fortæller om sin nye opera, der handler om Marie Grubbe. "Selv om handlingen foregår i 1666, barokkens tidsalder, peger dens temaer og dilemmaer i høj grad frem imod vores egen tid. Musikalsk ønsker jeg at skabe en tilsvarende dialog mellem barokkens udtryk og moderne tids klanguniverser", har John Frandsen forklaret.

Vi får derefter besøg af forfatteren Lone Hørslev, der fortæller om sin anmelderroste roman Dyrets år fra 2014, som operaen bygger på, og som beskriver et enkelt år i Marie Grubbes liv. Der er mange forfattere gennem tiden, der har beskæftiget sig med Marie Grubbe – J.P. Jacobsen, Holberg, Blicher, H.C. Andersen og Juliane Preisler.

Operaen er skrevet til og uropføres af Aarhus Sommeropera. Før aftensmaden fortæller Aarhus Sommeroperas kunstneriske leder og dirigent, David Riddell, samt kontratenoren Morten Grove Frandsen, der synger Skomagerens parti, om den aktuelle opsætning, som vi skal opleve i det stemningsfulde Helsingør Theater i Den Gamle By kl. 19.30.

Kursusleder: mag.art. Leif V.S. Balthzersen

I prisen er inkluderet: operabillet, foredrag, entré til Den Gamle By, eftermiddagskaffe og kage samt aftensmad (stjerneskud & 1 glas øl/vin/vand & kaffe).
Husk at meddele, hvem du eventuelt ønsker at sidde sammen med til forestillingen.