Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Portræt af Giacomo Puccini (1858-1924), italiensk komponist.

Vi fejrer Puccinis skønne kvinder

Bliv inspireret og fordyb dig på denne 3-dages minihøjskole, hvor vi udforsker Puccini og hans skønne kvinder!

I november i år er det 100 år siden, Puccini døde, endnu fuldt optaget af arbejdet med sin sidste opera - om eventyrprinsessen Turandot.

Blandt alle Puccinis operakvinder kender de fleste nok den kærlighedsfulde Madame Butterfly, den stolte operadiva Tosca og den fattige syerske Mimi fra operaen La Bohème. Men det er bestemt også værd at stifte bekendtskab med den feterede Manon Lescaut, nonnen Søster Angelica og ikke mindst den handlekraftige Minnie, Pigen fra Vesten, som trodser den barske tilværelse i en californisk mineby.

Også i sit eget liv var Puccini altid omgivet af kvinder. Han voksede op med seks søstre og var som ung omsværmet af operahusenes sangerinder. Som ægtemand til Elvira, som han levede sammen med til sin død, havde han også nære forhold til flere elskerinder.

På tre eftermiddage vil vi stifte bekendtskab med operakvinderne og deres skønne musik - og parallelt få et indblik i Puccinis livsforløb.

Undervejs vil vi både se og høre eksempler og uddrag fra værkerne.

Praktisk information

Den sidste dag på minihøjskolen vil der være smørrebrød til fællesspisning. Når du tilmelder dig, vil vi derfor bede dig oplyse det, hvis du har særlige allergener, vi skal tage højde for.

Information

  • Dato 16.09.2024-18.09.2024
  • Adresse Solsalen
    Ingerslevs Boulevard 3
    8000 Aarhus C
  • Lokale Solsalen
  • Bemærkninger Den sidste dag på minihøjskolen, vil der være smørrebrød til fællesspisning. Vi skal derfor vide det i god tid og allerede ved tilmelding, hvis du har særlige allergener, vi skal tage højde for.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 16.09.2024 16:30-18:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
2 Tirsdag 17.09.2024 16:30-18:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
3 Onsdag 18.09.2024 16:30-19:30 Solsalen Vibeke Lundgren Nielsen
Billede af FOF-underviser Vibeke Ludgren Nielsen
Foredragsholder

Vibeke Lundgren Nielsen

Vibeke er uddannet pianist, musikpædagog og arbejder bl.a. som foredragsholder. Hun har en omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker og solist.

Desuden er Vibeke tidligere lærer i klaver ved Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet samt i musik og æstetik ved Rudolf Steiner-skolerne.

Du vil også kunne møde Vibeke på FOF Aarhus' operarejser, hvor hun er turleder.