Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af badehotel fra gammel tid. Foredrag i FOF Aarhus

Onlineforedrag: Badehotellets Jylland

Onlineforedrag: Badehotellets Jylland

- Fra ferielov til tv-serie

Tv-serien Badehotellet er i disse år suverænt danskernes foretrukne serie med seertal, der runder 2 mio. på en god dag. Serien er et tidsbillede fra 1930’erne, og til foredraget giver Benno Blæsild et spændende indblik i, hvordan det danske samfund hang sammen, dengang ordet ’velfærdssamfund’ ikke var opfundet endnu.

For da badehotellerne på Fanø og i Skagen slog dørene op for gæster i slutningen af 1800-tallet, var det en eksklusiv affære. Ferie var for de få, der havde råd. Adelen havde i 300 år sendt deres arvinger på dannelsesrejser i Europa. Kunstnerne fulgte efter i 1800-tallet, og omkring 1880 blev det på mode blandt borgerskabet, at frisk luft og saltvand var sundt. De opsøgte kurbade, og langs den jyske vestkyst blev der bygget en perlerække af badehoteller. Med den socialdemokratiske ferielov fra 1939 blev det før så eksklusive domæne invaderet af helt almindelige mennesker fra alle sociale lag og med meget forskellige syn på dannelse.

Det er i den historiske ramme, at TV2’s populære tv-serie Badehotellet udspiller sig. Benno Blæsild, der har fungeret som historisk konsulent på manuskripterne, sætter seriens intriger ind i en historisk ramme og fortæller om dagliglivet i mellemkrigstiden krydret med anekdoter fra arbejdet med at passe dramaet ind i de historiske rammer og give et dækkende billede af tiden.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at bruge enten via din internet browser eller du kan vælge at downloade det her: Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig foredraget, vil du modtage en meddelelse om, hvordan du tilgår arrangementet online.