Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt mandag den 5. april, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af Jakob A. Riis, til foredrag i FOF Aarhus

Onlineforedrag: Den fantastiske Jacob A. Riis

Onlineforedrag: Den fantastiske Jacob A. Riis

Dette er fortællingen om den unge mand fra Ribe, der i 1880’erne beskrev den usle fattigdom i New York og blev en social pioner og nær ven af præsident Theodore Roosevelt.

Hør om Jacob A. Riis’ fantastiske livsforløb fra fattig og ulykkelig forelsket tømrersvend til en betydningsfuld og toneangivende avisejer i New York.

Foredragsholder Poul Marcus har læst 76 upublicerede, private breve, som Jacob sendte hjem til sin familie i Danmark, og gennem brevene har han fået et usædvanligt indblik i Jacobs liv. I syv år hutlede han sig gennem tilværelsen i New Yorks fattigkvarterer, indtil han blev ansat som politirapporter, hvor han med sit kamera sørgede han for, at millioner af sultne og ekstrem fattige indvandrere ikke blev glemt, men ”trukket frem” i lyset.

Han blev verdens første pressefotograf. Hør om hvordan han optog sine fantastiske billeder, og om hvordan han brugte sin succes til at ændre forholdene for de dårligst stillede.
Han er blevet kaldet den mest indflydelsesrige dansker i den amerikanske historie.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at downloade og bruge. Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig, vil du modtage et link til deltagelse.