Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af tyske soldater gående på vej hjem til Tyskland efter krigen i 1945.

Onlineforedrag: Et andet billede af besættelsen

Onlineforedrag: Et andet billede af besættelsen

’De fem forbandede år’ er en af de mest benyttede betegnelser for besættelsen af Danmark 1940-45. Men for tusindvis af danske kvinder betød besættelsestiden også varme følelser. Varme følelser for besættelsesmagtens soldater. Og det var sjældent omkostningsfrit at forelske sig i den “forkerte”.

Hør om kvindeskæbner, kærlighedshistorier i krigens kølvand og konsekvenser for det afkom, nogen kaldte drageyngel. Kan kærligheden overvinde alt? Og kan man få et godt liv på trods af skam, afsky, frygt og fortielser? Det hører vi om til foredraget, som bl.a. bygger på Lotte Printz’ arbejde med formidlingsprojektet Krigsbørnskaravanen, der er dannet af børn af “tyskerpigerne”.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at bruge enten via din internet browser eller du kan vælge at downloade det her: Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig foredraget, vil du modtage en meddelelse om, hvordan du tilgår arrangementet online.