Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt mandag den 5. april, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af Vestre Kirkegård

Onlineforedrag: Hvad en kirkegård kan fortælle

Onlineforedrag: Hvad en kirkegård kan fortælle

Enhver kirkegård indeholder mange minder og meget historie, og det er derfor meget interessant at besøge de velholdte kirkegårde. Der fortælles dramatiske historier og minder, som måske mest er glemt, men som der hæges om på kirkegårdene.

Til foredraget tager vi på en vandring på Vestre kirkegård i Aarhus gennem billeder og fortælling. Vi ser blandt meget andet det store afsnit med de mange tyske flygtninge, der døde efter krigen. Vi ser gravsteder for modstandsmænd, men også for deres bødler, der er begravet på samme kirkegård. Vi hører om den store eksplosion på havnen og om russiske krigsfanger og canadiske og engelske flyvere, der er begravet langt fra deres fædreland.

På kirkegården ser vi også mange gravsteder for berømte personer som fx Aarhus Universitets arkitekt C. F. Møller, der nær var blevet levende begravet ved bombningen af universitetet. Kirkegården fortæller også om vores begravelseskultur, der har ændret sig markant gennem tiden med fællesgrave og skovkirkegårde, men også de mere personlige og individuelle gravsteder.

Se med og hør de både spændende, informative og vedkommende fortællinger ud fra en stor dansk kirkegård.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at downloade og bruge. Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig, vil du modtage et link til deltagelse.