Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Per Stig Møllers foredrag ved FOF Aarhus om sommeren 1945. Foto Det Konservative Folkeparti

Sommeren '45 - Fra overmod til mismod

Sommeren '45 - Fra overmod til mismod

Det var en mørk sommer i dansk politik, der fulgte månederne efter Danmarks befrielse. Partier kæmpede internt, beskyldningerne fløj på kryds og tværs, og selv modstandsbevægelsen blev mistænkeliggjort.

Tidligere minister og forfatter, Per Stig Møller tager udgangspunkt i sit anmelderroste storværk Sommeren ’45: Fra overmod til mismod og fortæller om de hede måneder i 1945 og modstandsbevægelsens sidste kamp.

”Sommeren ’45” er en stofmættet og indsigtsfuld gennemgang af de moralske og politiske dilemmaer under besættelsen og i tiden, der fulgte. Per Stig Møller fortæller om udviklingen i Danmark dag for dag og måned for måned i den hektiske befrielsessommer fra 1. maj til oktober 1945, hvor store moralske debatter og dilemmaer hurtigt kom på dagsordenen. Et resultat der nu er grundlag for velfærdsstatens opbyggelse og efterkrigstidens politiske miljø.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1