Skip to content
Niels Overgaard (født 1981) er hverdagsstoiker, journalist, forfatter og til daglig kommunikationschef og del af ledelsen i Gyldendal.

Det hele handler ikke om dig

Det hele handler ikke om dig

- antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening

v/Niels Overgaard, hverdagsstoiker, journalist og forfatter.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand, frihed og fred. Det til trods peger statistikkerne på, at stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed. I vores stræben efter selvrealisering i en tilværelse af uendelige muligheder er det nemt at miste sin fornemmelse af formål og mening.

I dette tankevækkende og humoristiske foredrag giver Niels Overgaard nogle - til tider provokerende - svar på, hvordan vi finder ind til et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem jordnære og konkrete principper, som kan anvendes både arbejdsmæssige og i private sammenhænge for at opnå sindsro, frihed og mening.

Foredraget er baseret på bogen af samme titel, som blev udgivet i begyndelsen af 2020 og fik seksstjernede anmeldelser i Berlingske og Børsen - sidstnævnte udvalgte den også til at være en af årets bedste ledelsesbøger.