Skip to content
Gry Jexen holder foredrag ved FOF Aarhus

Gry Jexen: Kvinde kend din historie

Gry Jexen: Kvinde, kend din historie

I foredraget giver Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie. Ved at kaste et blik bagud er vi i stand til at forstå nutiden og skabe den fremtid, vi ønsker. I Kvinde, kend din historie tager Gry et kig på 50 danske kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og hvilken betydning, de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

Foredraget er en videreudvikling af Grys podcast og Instagram-profil og en videre formidling af kvinders betydning i vores fælles historie og fortid. I foredraget fortæller Gry om sit arbejde med at formidle kvinder i historien på Instagram, via podcast og gennem sin nye plakat med kvinder fra Danmarkshistorien.

Gry kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kvinderne skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Hvorfor er kvinderne overhovedet skrevet ud? Hvorfor er det vigtigt at få dem skrevet ind? Undervejs kommer Gry også med flere eksempler på kvinder fra historien, som har haft stor betydning, men ikke har fået den plads, de fortjener.

Arrangør: Dokk1 i samarbejde med FOF Aarhus.