Skip to content
Billede af professor Svend Brinkmann, foredragsholder ved FOF Aarhus

Hvad er lykken?

Mennesker har formentlig altid reflekteret over, hvad lykken er: Er lykken at leve op til normer for et ærefuldt liv? At opleve mest muligt inden det er for sent? Eller at udleve sit fulde potentiale?

Mange har historisk kæmpet for retten til at være lykkelig, men i de senere år er ideen om lykken imidlertid ved at skifte fra at være en ret og til at blive en pligt. For det lykkelige menneske er et produktivt menneske, og der ansættes derfor Chief Happiness Officers i virksomheder, og nationer brander sig på internationale lykke-indexer. Lykken er blevet en pligt, som den enkelte selv har ansvar for at skabe. Det lyder næsten helt ulykkeligt!

Med udgangspunkt i bogen Kampen om lykken (2020), som Svend Brinkmann har været med til at udgive, undersøger han i dette foredrag lykkens væsen – både historisk og i det nuværende, lykkefokuserede samfund – og spørger, hvad vi kan gøre for egen og andres lykke.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med BORA BORA.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 04.06.2021 19:00-21:00 BORA BORA Svend Brinkmann
Foredragsholder

Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.

I 2015 modtog Brinkmann DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark.

Netop nu forsker han blandt andet i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.