Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Per Stig Møller, fotokredit - Det Konservative Folkeparti og billedeforside fra bogen Afgørende øjeblikke af Per Stig møller.

Afgørende øjeblikke

Afgørende øjeblikke

Oplev Per Stig Møller, når han tager os med på en tur rundt i den moderne verdenshistories afgørende øjeblikke.

Hvordan havde verden set ud, hvis ikke Winston Churchill havde taget kampen op mod Nazi-Tyskland? Eller hvis Nelson Mandela ikke først havde kæmpet mod apartheid og siden for forsoning mellem sorte og hvide i Sydafrika? Det var ikke en selvfølge, at vi fik et genforenet Tyskland efter Den kolde krig. Her spillede den tyske kansler Helmuth Kohl en hovedrolle. Richard Nixon åbnede en ny epoke, da han drog til Kina i 1972 og Charles de Gaulle manifesterede den franske modstand efter Frankrig var faldet i Hitlers klør.

Personer betyder noget. Øjeblikke betyder noget. Denne aften tager Per Stig Møller os ind i de afgørende øjeblikke, der har skabt vores verden.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Om Per Stig Møller:

Per Stig Møller er fhv. minister (miljøminister, udenrigsminister og kultur- og kirkeminister) samt dr.phil, filosof og forfatter b.la. til Udenrigsminister i krig og fred (2017), Sommeren ´45 (2019) og Afgørende øjeblikke (2022). Fra 1984 til 2015 var han medlem af Folketinget for de konservative, som han ligeledes var formand for i årene 1997-1998. Inden sin politiske karriere var Per Stig Møller i mange år medarbejder ved DR og han har desuden været ansat ved universiteter i både København og Paris.