Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Maya Mayli Albæk | Forfatter | Journalist | Lars Findsen | Spionchefen

Bagom Lars Findsen-bogen ”Spionchefen”

Bagom Lars Findsen-bogen ”Spionchefen”

Undersøgende graverjournalist, Mette Mayli Albæk, har tilbragt foråret og sommeren 2022 med den tidligere spionchef og chef for FE, Lars Findsen, og en computer uden internet. Det er blevet til bogen Spionchefen: Erindringer fra celle 18.

Denne aften dykker vi ned i en graverjournalists arbejde og får indblik i ukendte dele af FE-sagen, når Mette Mayli Albæk fortæller om processen bag bogen. For hvordan skriver man en bog i al hemmelighed? Hvilke journalistiske metoder kan man bruge i en selvbiografi? Hvilke kan man ikke? Og hvordan er Mette kommet tæt på hovedpersonen?

En aften, hvor vi kommer lidt nærmere på FE-sagen og på Albæks intense samarbejde med Findsen, som blandt andet betød, at hun måtte gå offline i en længere periode og tage i sommerhus alene med den tidligere spionchef.

 

Mette Mayli Albæk (f. 1988)

Hun er uddannet fra Journalisthøjskolen og San Francisco State University i 2012. 

Journalist i gravegruppen på Jyllands-Posten, tidl. Retsanalytiker i DR. Medforfatter til bogen Terroristen fra Nørrebro - jagten på Omar el-Hussein.

Forfatter til Spionchefen: Erindringer fra celle 18