Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Carsten Norton, Cand.mag., forfatter og journalist, har arbejdet på Ekstra Bladets kriminalredaktion i en længere årrække.

Engle og sjakaler

Oplev den karismatiske journalist og forfatter, Carsten Norton, fortælle om sit indgående kendskab til den kriminelle underverden i Danmark.

Til dette foredrag fokuserer Norton på perioden 1998-2022, hvor Hells Angels igen står over for nye fjender, der udfordrer rockernes position i underverdenen. Mens slaget i 1990'erne stod mellem HA og Bandidos, er det nu gadebanderne, der har vokset sig stærke og udfordrer rockerne på deres hjemmebane.
I begyndelsen er rivalerne fra Blågårds Plads, Mjølnerparken og Tingbjerg løst sammensat, men senere samles de i mere organiserede og stærke grupperinger som Loyal to Familia og Satudarah.

HA svarer igen og danner den voldsparate støttegruppe AK81, og Engle og sjakaler skildrer detaljeret rockernes strategi, Jønkes omdiskuterede programskrift 'Sjakalmanifestet', den blodige bandekrig i slutningen af nullerne og myndighedernes aktioner mod den organiserede kriminalitet. Tilvæksten af nye grupperinger – med og uden rygmærker – herhjemme og i Norden, har de seneste år fået konflikterne i underverdenen til at blusse op igen.

Norton kommer med nedslag i konkrete begivenheder, blodige opgør, retssager og portrætterer markante figurer fra AK81 og Hells Angels som Jønke, Blondie, Brian Sandberg, Mazdak Fabricius, Martin Fryd og Thor Koba, ligesom politiets mangeårigeefterforskning rulles op.