Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Foredragsholder Lykke Friis, FOF Aarhus.

EU - hvad nu?

EU - hvad nu?

EU står over for den største krise siden Anden Verdenskrig – med krig i Europa, galopperende energipriser, inflation og snarlig recession. Modsat tidligere kriser er denne karakteriseret ved, at Tyskland også er i krise og ledes af en relativt uprøvet kansler, Olaf Scholz. Samtidigt med at EU skal fastholde enigheden internt udfordres EU i stigende grad udefra, ikke mindst af Kina men også at et USA, der øger kravene til, at EU betaler mere for sit eget forsvar. Oven i udefrakommende problemer kæmper EU også med medlemmer, såsom Polen og Ungarn, der pludselig sætter spørgsmålstegn ved en grundpille i vestlige demokratier, magtens tredeling. Den nye regering i Italien kan her blive en alliancepartner for Polen og Ungarn.

Med afsæt i sin rolle som EU- og Tysklandsekspert sætter Lykke Friis den nyeste udvikling i perspektiv og giver sit bud på, hvor Europa er på vej hen – alt sammen krydret med anekdoter fra hendes mange møder – bl.a. som klima, energi- og ligestillingsminister – med toppolitikere og internationale kapaciteter.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Om Lykke Friis:

Lykke Friis er direktør på tænketanken Europa og tidligere Tysklands-korrespondent og tidl. Klima- og energiminister.