Skip to content
Casper Clemmensen, historiker og forfatter til bogen "Tolkien og det mytiske Jylland". Foredragsholde ved FOF Aarhus.

Historiske Samtaler: Tolkien og det mytiske Jylland

Historiske Samtaler: Tolkien og det mytiske Jylland

J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre er en af vor tids mest populære fortællinger. Og måske har Tolkien mere at sige til os, end vi går rundt og tror. Tolkien advarede f.eks. mod endeløs industrialisering, som ville fjerne menneskelighed, sanselighed, værdier og idealer fra mennesket og samfundet. Og så var Tolkien særligt fascineret af Jylland, som via sagalitteratur, kartografi, myter og stednavne indgår som store elementer i hans mest berømte værker.

Kom til en dragende fortælling og samtale om den verdensberømte forfatter J.R.R Tolkien og hans udødelige univers. I en samtale mellem Casper Clemmensen, forfatter til den anmelderroste Tolkien og det mytiske Jylland, iværksætter og foredragsholder Daniel Astola samt historiker hos FOF Aarhus Christian Egander Skov udfoldes det, hvorledes Tolkiens værdier og idealer er højst relevante for vores samtid og ikke mindst fremtid.

Om Casper Clemmensen:
Casper Clemmensen er historiker og forfatter til bogen Tolkien og det mytiske Jylland. Casper har gennem mange år været formidler af den danske historie og kulturhistorie bl.a. som foredragsholder. Han har desuden været vært på TV-programmerne Jagten på Anholt, Ekspedition 56 og DR's Fra kyst til kyst.

Om Daniel Astola:
Daniel Astola er stifter og adm. direktør i Ellevirke. Daniel har gennem en længere årrække arbejdet med strategiske udviklingsprojekter, kommerciel udvikling i designbranchen, grøn omstilling for virksomheder og har +20 års erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem erhverv, forskning, kultur og politik.

Dette arrangement er en del af en række af tre historiske samtaler… se også:
Historiske samtaler: Røde kridtstreger 
Historiske Samtaler: Følg Wilfred! Gadevold og gansternazister