Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.
Er kristendommen bare løgn og humbug? Er trosbekendelserne virkelig vedtaget på bispemøder i 300-tallet? Var Jesus jøde? Få svar på disse og flere spørgsmål til dette minikursus i kristendom til FOF Aarhus' foredragsrække.
Over tre mødegange kan du høre om Bibelens indhold og historie, kristendommens udvikling fra en lille sekt til en verdensreligion og endelig kristendommens centrale trosindhold og ritualer.
Download program for foredragsrækken
Download et kort over Solsalens placering
Onsdag d. 17. januar 19.00-21.00
Bibelen – én bog, mange bøger
Bibelen er egentlig ikke én bog, men en samling af bøger – 66 for at være helt nøjagtig. Nogle er mange kapitler lange, andre blot et par sider. Hvornår blev teksterne skrevet, af hvem og hvad mente de med dem? Hvem valgte ud, hvad der skulle med i Bibelen? I dette foredrag stiller vi skarpt på Det gamle og Det nye testamente og dykker ned i den tid, hvor teksterne blev skrevet. En tid, hvor jøder og kristne var små minoriteter i Romerriget.
Onsdag d. 24. januar 19.00-21.00
Kristendommens historie – evig uenighed
Kristendommens historie er fascinerende og forklarer os, hvordan den lille Jesusbevægelse blev til
myriader af kirker, der dårligt kan enes. Vi ser nærmere på, hvad der skete, da kristendommen blev
rigsreligion i Romerriget i 300-tallet, hvordan trosbekendelserne blev til, hvad helgener er for nogle typer, hvorfor kejser Henrik 4. måtte gå ”canossagang”, hvad Luthers opgør egentlig handlede om og til sidst lidt om skelsættende begivenheder i dansk kirkehistorie.
Onsdag d. 31. januar 19.00-21.00
Tro og ritualer – er nadver kiks og druesaft?
I dette sidste foredrag skal vi undersøge kristendommens trosgrundlag. Vi skal kigge på forskelle mellem protestanter, ortodokse og katolikker – og hvordan Jehovas Vidner passer eller ikke passer ind i det hele. Hvad er frelse, hvorfor skulle Gud blive menneske, hvad sker der i dåben og nadveren? Hvad er Jomfru Marias rolle? Hvordan læser Fanden Bibelen, og hvad er han for en fætter?