Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Billede af chefredaktør og forfatter Rune Lykkeberg, foredragshodler ved FOF Aarhus. Foto Sille Veilmark.

Langsomme samtaler

Om vejene fra katastrofen, kriserne og vreden til en bedre verden

Kom med til et indsigtsfuldt foredrag om verdens tilstand med chefredaktør Rune Lykkeberg.

Fra efteråret 2020 og gennem hele 2021 har Rune Lykkeberg talt med 41 internationale intellektuelle om klima, frihed, punk, ulighed, kapitalisme, demokrati, racisme – om verdens tilstand.
De langsomme samtalers præmis er, at der er en forbindelse mellem ideer og magt. Lykkeberg vil til dette foredrag udspecificere de 41 samtaler han har haft og som bidrager til den fælles påtrængende samtale om, hvordan vi ændrer verden – også selv om det går langsomt.

”Ideer forandrer ikke verden i sig selv, og intellektuelle kan ikke opråbe sig til fremskridt og frigørelse. Men alle, der er udsat for uretfærdighed som person eller som tilskuer til samfundet, har brug for ideer. De intellektuelle, der formulerer deres indsigter, så andre kan bruge dem, bidrager til at forandre verden langsomt.” – forordet fra bogen Langsomme samtaler af Rune Lykkeberg (2022)

Om Rune Lykkeberg (1974)
Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information. Har tidligere udgivet Kampen om sandhederne (2008), Alle har ret (2012), Deutschstunde (red. sm. Peter Nielsen, (2017), Vesten mod Vesten (2019), Hegel (red. 2020) og Samtaler om Shakespeare (2021). Han har bl.a. modtaget Georg Brandes-prisen, Berlingske Journalisters pris og Holbergmedaljen.