Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Lenins bodyguard

Lenins bodyguard

En aften i selskab med forfatteren til romanen Lenins bodyguard.

I 1910 er København en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, mens Europa vakler på kanten til Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution. Det år ankommer sønderjyden Oskar Madsen til byen fra Amerika efter år i den amerikanske hær og som vicesherif.
Sovjetstatens grundlægger Vladimir Lenin opholdt sig i 1910 et par måneder i København, hvor han studerede den danske andelsbevægelse. Dette historiske faktum er udgangspunktet for romanen. Lenin er et oplagt mål for agenter fra det russiske zarstyre, som gerne vil deres ærkefjende til livs, og han bliver en dag, på sin daglige spadseretur fra Vesterbrogade til Det Kongelige Bibliotek, overfaldet. Lenin reddes på et hængende hår af den unge dansk-amerikanske Oskar Madsen. De to knytter et bånd, og Oskar Madsen bliver siden Lenins bodyguard under den blodige russiske revolution og borgerkrig i 1917.

Leif Davidsens seneste roman Lenins Bodyguard er en stort anlagt, dramatisk historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som i den grad er en del af Ruslands arv den dag i dag. Romanen blander historiske og fiktive personer og fortæller om grundlaget for det, der også i dag kendetegner Putins moderne, krigsførende Rusland.

Som sædvanlig er der rig lejlighed til spørgsmål og debat efter foredraget, derudover er der fællessang både før og efter foredraget.

Om Leif Davidsen
Leif Davidsen er en af Danmarks mest populære forfattere og foredragsholdere. Leif Davidsen har arbejdet i over 20 år som udenrigsjournalist i Danmarks Radio. Han har været 4 år i Moskva og gennemført adskillige rejser til Rusland siden. Leif Davidsens enorme viden om historiske og aktuelle russiske forhold er med til at gøre ham til en enestående kapacitet.

Foredraget afholdes i samarbejde med Grænseforeningen.

Adresse: Ellevang Kirkesal, Jellebakken 42, 8240 Risskov.