De folkelige og civile bevægelser, foreninger og institutioner har formet det danske samfund. Fællesskaberne spiller en vigtig rolle i vores samfund og bidrager til at skabe sammenhængskraft og identitet. Men nogle fællesskaber er under pres, og presset kommer fra flere sider, bl.a. stigende individualisering, øget arbejdspres, længere transporttid, økonomisk centralisering og professionalisering af fritidslivet.
Det er derfor nødvendigt at spørge og drøfte: Hvorfor er fællesskab vigtigt? Hvad er et godt fællesskab? Og hvad sker der, hvis fællesskabet forsvinder?
Aftenen byder på fællessang, spisning i Spiselauget og nysgerrig samtale, hvor målet ikke er at finde et facit. Målet er at samles om en berigende samtale, hvor alle i salen kan blive klogere undervejs.
Kirken er der, hvor evangeliet forkyndes, og dåb og nadver forrettes. Det er den klassiske lutherske kirkeforståelse. Vi går i kirke for at gå ud igen i det fælles liv, som meget vel kan trives i helt andre sfærer end i kirkens.
Tre ud af fire danskere er medlem af folkekirken. Det gør folkekirken til en af de protestantiske nationalkirker med det højeste medlemstal i verden. Men det betyder langt fra, at kirkebænkene er stuvende fyldte søndag efter søndag.
Vi bruger oftest kirken og kirkerummet ved kirkelige handlinger som dåb, konfirmation, bryllup og begravelser (såkaldte fire-hjuls-kristne). Kirken er mindre flittigt brugt til den ugentlige søndagsgudstjeneste.
Det rejser spørgsmålet om, hvordan man skal forstå vores tilhørsforhold til folkekirken? Denne aften undersøger vi sammen kirken som fællesskab.
Kl. 17.00: Fællessang, oplæg og debat
Kl. 18.00: Fællesspisning i Spiselauget (inkl. i prisen)
Kl. 19.00: Fællessang, oplæg og debat – fortsat
Kl. 20.00: Fællessang og tak for i aften
Aftenen modereres af Søren Peter Hansen, direktør FOF Aarhus og Tænketanken Prospekt. Oplægsholderne er biskop Henrik Wigh-Poulsen og Anton Pihl, formand for Landsforeningen af Meninghedsråd.
Over t0 mødegange fokuserer og debatterer vi forskellige fællesskaber: skolen og kirken.
Samtaler med gods i arrangeres af FOF Aarhus i samarbejde med Tænketanken Prospekt og Godsbanen.