Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du tilmelde dig alt.

Trine Engholm Michelsen, foredragsholder ved FOF Aarhus, foto af Rune Hansen

Spioner i Danmark

Spioner i Danmark

Mød forfatter og forsker hos Forsvarsakademiet, Trine Engholm Michelsen, når hun indvier os i totalitære staters spioner i åbne demokratier.

Som forsker har Trine Engholm Michelsen fordybet sig i fjendtlige spioner, der i årevis og ugeneret har kunnet operere på dansk grund. Hun tager os med fra spionen Horst von Pflugk-Harttungs arbejde for Abwehr og Gestapo i 1930'ernes Danmark til samtidens sager om de mange udviste russiske spioner rundt i Europa. Det er også uundgåeligt at komme ind på lækagen af den store gasledning i Østersøen.

Åbne demokratier vil altid være sårbare over for totalitære staters efterretningsaktiviteter.

Det og meget mere bliver vi indviet i til dette foredrag!

Om Trine Engholm Michelsen
Trine Engholm Michelsen er ph.d. i international politisk historie fra Københavns Universitet og har en mastergrad i politisk filosofi fra Bruxelles Universitet. I over tyve år har hun forsket i international politik for bl.a. DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) og arbejdet som praktiker inden for efterretningsanalyse i Politiets Efterretningstjeneste og i Forsvarets Efterretningstjeneste.

I 2021 udgav hun den anmelderroste Storfyrstinden. Titlen er dæknavnet bag en af de helt store og centrale, men ukendte modstandsfolk, Jutta Graae, som allerede inden besættelsen oparbejdede en modstand mod nazismen, og som skulle vise sig at blive en af Englands vigtigste kontakter i Danmark under Anden Verdenskrig.