Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Friis Arne Petersen, tidligere ambassadør for Danmark.

Topdiplomaten om Danmark i verden

Topdiplomaten om Danmark i verden

Hvordan er det at være ambassadør og repræsentere Danmark i nogle af verdens vigtigste lande?

Kom med, når Danmarks tidligere ambassadør i hhv. USA, Kina og Tyskland giver dig indsigt i diplomaters arbejde og ser tilbage på sin tid som Danmarks ambassadør hos nogle af Danmarks vigtige samarbejdspartnere. Du vil få et indblik i en verden, som kun ganske få danskere kender.

Friis Arne Petersen var ambassadør i USA, da George W. Bush angreb Irak. I Kina, da Xi Jinping kom til magten og ændrede Kinas kurs og USA begyndte den alvorlige rivalisering. Og i Tyskland, da Angela Merkel førte an i Europa, fx da en massiv flygtningestrøm overvældede Europa i 2015. Friis Arne vil fortælle om nogen af verdens vigtige begivenheder såvel som personlige anekdoter. Så tag med denne aften og hør om de store såvel som de små historier.

Desuden vil Friis Arne Petersen med udgangspunkt i sine mange års erfaring give sin analyse og vurdering af verden i dag – af konfliktlinjer, militære og økonomiske styrkeforhold. Han vil give sit bud på, hvordan verdensordenen ser ud til at udvikle sig i de næste årtier. Og hvad diplomatiet kan og skal lykkes med i en meget usikker tid.

Om Friis Arne Petersen:

Friis Arne Petersen er født i Skagen, og han har læst nationaløkonomi på Københavns Universitet. I 1979 kom han ind i Udenrigsministeriet. Fra 1981-1984 var han ambassadesekretær på den danske ambassade i Egypten. Da han kom tilbage til Udenrigsministeriet, blev han ministersekretær for Uffe Ellemann-Jensen i 7 år. Derefter arbejdede han tæt sammen med udenrigsminister Niels Helveg Petersen i 7 år. Herefter arbejdede Friis sammen med Mogens Lykketoft i et år, mens han var udenrigsminister og endelig 4 år sammen med Per Stig Møller. Fra 2005 -2010 var Friis Danmarks ambassadør i USA. Derefter i 2010 til 2015 i Kina og til sidst i Danmarks store nabo, Tyskland i 2015 -2020. Friis laver i dag ugentlige podcasts sammen med chefredaktør Flemming Rose på Frihedsbrevet: Friis diplomatpost.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.