Vi får ofte at vide, at vi må betale en pris for vores frihed. At vores samfund, organisationer og familier bliver mest udviklede, trygge, rige og effektive, hvis vi giver køb på en del af vores frihed og i stedet lader os regulere og lede af andre.
Med baggrund i sin nye bog Ufrihedens pris (2023) argumenterer antropolog Dennis Nørmark for, at vi har fået vendt tingene på hovedet. I virkeligheden er det ufriheden, der er bekostelig, og friheden der har et større potentiale, end det vi har fået at vide.
Men hvordan gik det til, at vi fik et menneskesyn præget af mistillid? Hvorfor overgav vi velvilligt kontrollen til nogle andre? Og hvad er det, vi går glip af, når vi bliver mindre frie til at bestemme selv - i vores samfund, i vores organisationer og i vores familier?
Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Tænketanken Prospekt og Dokk1.
Dennis Nørmark er en anerkendt og efterspurgt antropolog, forfatter, foredragsholder, debattør og konsulent.
Dennis er forfatter til fire bøger med fokus på kultur og kulturelle forskelle, hvoraf den nyeste er Ufrihedens pris (2023). Han er kendt som en dygtig videnskabsformidler, som ikke er bange for at popularisere sit forskningsfelt, så det bliver relevant og nærværende i en organisatorisk kontekst.
"Foredraget var både oplysende, underholdende og helt bestemt tiden værd."
DELTAGER PÅ TIDLIGERE FOREDRAG VED DENNIS NØRMARK