Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Per Nyholm, JP’s korrespondent i Øst- og Centraleuropa

Ukraine – Tredje Verdenskrig

Ukraine – Tredje Verdenskrig

- Som Europa må og skal vinde

Mød Per Nyholm, Jyllands-Postens mangeårige korrespondent i Øst- og Centraleuropa, i Jyllands-Postens flotte hovedkvarter.

Ruslands krig i og mod Ukraine er den blodigste og mest ødelæggende konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig. Ifølge Jyllands-Postens tidligere udlandskorrespondent og nuværende, ofte skrappe klummeskriver er den også en Tredje Verdenskrig vendt mod Europas demokratier. Af samme grund, siger han, må og skal Europa vinde denne krig.

Per Nyholm kom til Jyllands-Posten i 1980. Fra 1986 til 2013 var han avisens faste korrespondent i Øst- og Centraleuropa, og han var bosat i Wien, hvorfra han dækkede de kommunistiske staters sammenbrud i 1989 og krigene på Balkan efter Jugoslaviens sammenbrud i 1992. Han har rejst i Ukraine siden 1989. Hans seneste bog Undervejs i Blodets Land illustreret med krigsfotografen Jan Grarups ofte chokerende billeder udkom i februar 2023.

Nyholm kommer, om hans planer ellers lykkes, direkte fra Ukraine.
Det bliver en interessant aften, hvor vi først skal høre Nyholms referat og dernæst have en diskussion om kolonien og nationalstaten Ukraine, om Ukraines historiske bånd til Norden, om dansk sikkerhed i Europas nye geopolitiske situation og om demokrati og diktatur.

Ordstyrer: Jyllands-Postens sikkerhedspolitiske korrespondent, Jørn Mikkelsen.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Jyllands Posten
*Prisen er inkl. kaffe ad libitum
.