Skip to content

Nu kan du tilmelde dig alle efterårets hold her på hjemmesiden. Og glæd dig til uge 30 - der lander det trykte katalog nemlig i din postkasse.

Lotte Paarup , fysioterapeut og åndedrætsekspert.

Åndedræt til livet med Lotte Paarup

Åndedræt til livet med Lotte Paarup

Videnskaben er tydelig! Skuespillere, sangere, sportsfolk, behandlere, erhvervsledere og ganske almindelige danskere er enige! Åndedrættet er en afgørende faktor, som vi alle bør tage hånd om.

Dit åndedræt spiller en afgørende rolle i reguleringen dit nervesystem, som direkte påvirker vitale funktioner som blodtryk, puls, udskillelse af stresshormoner og hjernebølger, mm. Desuden er åndedrættet essentielt for iltningen af dine celler, idet ilt udgør det primære brændstof for dem. Det påvirker også en bred vifte af fysiske sundhedsparametre, herunder en velfungerende core-muskulatur, som er afgørende for en sund ryg og stærk bækkenbund. Åndedrætter fungerer også som en slags navigationssystem i livet, da det er et konkret redskab til at berolige nervesystemet. Derfor er åndedrætter en uvurderlig ressource for din mentale sundhed.

Alt dette og meget mere kan du lære om til foredraget med Lotte Paarup. Du får ikke kun indsigt i emnet, men også praktiske øvelser og grundregler for åndedrætter, som du kan integrere i din dagligdag. Lotte præsenterer dig nemlig for et minikørekort til din vejrtrækning.

I foredraget vil du få svar på:

  • Hvorfor åndedrættet er så grundlæggende for alt andet i din krop fysisk såvel som mentalt.
  • Hvordan vi, som mennesker, er designet til at trække vejret.
  • Hvorfor og hvordan vi er designet til at bruge næsen som primære luftvej.
  • Hvordan du med det samme kan begynde at arbejde med et mere optimalt åndedræt.

Der vil undervejs i foredraget være mindre øvelser.

Foredraget arrangeres af FOF Aarhus i samarbejde med Godsbanen.

Download et oversigtskort over Godsbanen her.