Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Gitte Haaning Matthiesen, fysioterapeut og kræftcoach. Foredragsholder i FOF Aarhus.

Få glæde og gnist tilbage efter kræft

Få glæde og gnist tilbage efter kræft

Har du, eller en du kender, haft kræft? Tiden med kræft er lang: Diagnose. Ventetid. Behandling. Ventetid. Mere behandling. Og forhåbentlig vel-behandlet og afsluttet.

Under kræftbehandlingen ser man frem til ikke at være syg mere, og når du afsluttes fra hospitalet, så er du færdigbehandlet: kræftfri eller rask. Du har store forventninger til, at du er glad, lettet og taknemmelig over at have afsluttet behandlingen. Men mange tidligere kræftpatienter oplever også at være trist og føler en enorm ensomhed og et kæmpe ansvar for livet. Dette gør, at glæde, overskud og energi føles langt væk. Mange fortæller, at deres humør og trivsel efterfølgende falder i et dybt sort hul. For nu burde du jo være mere glad. Du skulle mærke mere taknemmelighed for livet. Du kunne bare tage dig sammen. Eller hvad?

Gitte Haaning giver i dette foredrag sit bud på, hvad der sker efter et kræftforløb, og hvordan du kan komme videre. Med 15 års erfaring indenfor kræftområdet har Gitte set den efterfølgende mistrivsel alt for mange gange. Tiden efter kræftbehandlingen varer for de fleste resten af livet, så kom med og hør, hvordan du kan øge mulighederne for at få din glæde og gnist tilbage.

Kontrolforløbet efter kræftbehandling er mentalt krævende med mange kontroller, muligheder for et negativt svar, og frygt for tilbagefald af sygdommen. I efterforløbet eller kontrolforløbet kan der opstå et tomrum og en ensomhed, hvor man skal tro på og leve med at være rask. Samtidig bliver man kontrolleret ofte fordi sygdommen kan vende tilbage. Dette følelsesmæssige paradoks er vanskeligt for mange, og den mentale heling er overset. I sundhedsvæsenet kan det være svært at få tid til den mentale heling efter kræft. Gitte Haaning deler sin viden og erfaring. Hvordan man kan leve livet med færre triste tanker og bekymringer, og dermed større glæde og overskud?

Foredraget henvender sig til kræftpatienter og pårørende, som gerne vil have perspektiver og ideer til, hvordan man genfinder trivslen.


Om Gitte Haaning Mathiesen:

Gitte Haaning Matthiesen er fysioterapeut og kræftcoach

Arrangører: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.