Skip to content
Helle Sydendal er journalist, foredragsholder og forfatter.

Få livet tilbage - få styr på dit stofskifte

Få livet tilbage - få styr på dit stofskifte

Overvægt, slankekure der ikke virker, ufattelig træthed og koncentrationsbesvær, depression, problemer med at få børn, demens etc. plager mange danskere. I virkeligheden har de dog ”bare” lavt stofskifte. Og det kan behandles.

500.000 danskere har den autoimmune sygdom Hashimoto Thyroiditis, der er den hyppigste årsag til ”lavt stofskifte”. Op mod 300.000 mennesker lider allerede af lavt stofskifte - og langt de fleste ved det faktisk ikke.

Med udgangspunkt i sin egen og en række andre kvinder og mænds historier fortæller Helle Sydendal om lavt stofskifte og om mulighederne for at opnå et helt normalt liv på trods af sygdommen.

Hun fortæller om overvægt trods sult og motion - og om at smide kiloene igen. Om at miste sine intellektuelle evner – og om at genvinde dem. Om ufattelig træthed – og om at få energien igen. Om hvordan man får den rigtige diagnose – og den rigtige behandling.

Lavt stofskifte er nemlig både en sygdom, der overses og i andre tilfælde underbehandles af danske læger. Tag med til foredraget og blive klogere.

Om Helle Sydendal:

Helle Sydendal er journalist, foredragsholder og forfatter, diagnosticeret med Hashimotos Thyreoiditis og lavt stofskifte. Sydendal har skrevet bogen Få livet tilbage. En bog om lavt stofskifte (2020).

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.