Skip to content
Jytte Hilden-tidl. kulturminister, kulturchef på Det Kongelige Bibliotek og rektor på Roskilde Katedralskole

Glæden ved at blive ældre

Glæden ved at blive ældre

Tal hele livet op, tal alderdommen op! Oplev tidligere kulturminister Jytte Hilden i et aktuelt foredrag.

Livet er en lang række øjeblikke med lyst og leg, sorte sorger, hvide løgne og røde roser. Hvert eneste livsafsnit er forskelligt. Først skal det lille barn blive større, så skal den voksne opføre sig fornuftigt. Til sidst er der så meget at tænke på.

At blive ældre er at kunne huske alt det sjove, alt det trælse, at sige goddag til farverige minder og at sige farvel til gode venner. Ofte beskrives alderdom dog kun i de dystre, mørke toner med fokus på alt det tabte. Det er da tosset.

Hvorfor ikke vende bøtten og i stedet sætte fokus på lykken ved at være til samt glæden ved at kunne huske lys og mørke? Der er masser af besværlige snubletråde, og det er slet ikke nemt, for det kræver både mod og nysgerrighed at leve livet hele livet. Hvad ellers?

Om Jytte Hilden:

Jytte Hilden har været kulturminister, kulturchef på Det Kongelige Bibliotek og rektor på Roskilde Katedralskole. Hun er uddannet som kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole i 1966. Desuden er hun politisk aktiv i socialdemokratiet og har både været medlem af Folketinget samt Karlebo Byråd.

Hilden har fire børn og børnebørn og et særdeles aktivt netværk. Hun bor midt i København ved søerne.