Skip to content
Irene Oestrich, psykolog og ph.d. Foredragsholder i FOF aarhus.

Udvid din komfortzone – sæt grænser

Udvid din komfortzone – sæt grænser

Hvor svært kan det egentlig være at sætte grænser for sig selv? For de fleste er det en udfordring i livet. Selvom du har gode sociale færdigheder, så kan det fx i følelsesladede situationer være svært at sætte grænser. Men det er jo kun dig, der kan sætte dine egne grænser.

Dette foredrag handler om din trivsel og din evne til at stille op for dig selv. Det at turde at sætte grænser kræver nemlig, at du har en god evne til at drage omsorg for dig selv. For du kommer ikke udenom, at netop det at sætte grænser er en del af livet.

Grænser handler både om at sige fra og til. Og det kan være svært at melde klart ud, fordi man risikerer at skuffe mennesker, som betyder noget for en. Men hvis man ikke sætter grænser, kan det give store problemer – følelsesmæssigt som socialt.

Man kan også sætte for snævre grænser for sig selv. Kunsten er at kende forskel på situationen. For man skal også vove at bryde egne grænser og begrænsninger. Hvis du vover at bryde egne begrænsninger, kan du udvide din komfortzone, prøve noget nyt og udvikle nye færdigheder.

Denne dag handler om at have modet til at stå ved, hvem du er, og gå efter det, du har brug for, og det, du drømmer om. Det handler også om at turde kigge kritisk på dine egne begrænsninger for at udvide komfortzonen.

Om Irene Oestrich:
Irene Oestrich er en erfaren psykolog og ph.d., som har arbejdet med menneskets forhold til grænser, livskraft, selvtillid mm. gennem et langt arbejdsliv. Dagen tilbyder en slags serviceeftersyn, hvor du får forskning, eksempler og konkrete redskaber til at tænke over, hvordan du drager omsorg for dig selv.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.