Skip to content

Hjemmesiden åbner snart! Du kan se alle de nye hold den 8/12 - så hold godt øje og glæd dig til at finde dit drømmehold.

Billede af May Bjerre Ejby, sygeplejerske og kandidat i sygepleje. Leder af demensplejehjemmet 'Dagmarsminde - en omsorgsoase'.

Omsorgsmanifestet

Omsorgsmanifestet

De skjulte optagelser i TV 2-dokumentaren Plejehjemmene bag facaden afslørede i sommeren 2020 omfattende omsorgssvigt på danske plejehjem, og de kalder på, at vi gentænker vores menneskesyn.

May Bjerre Eiby er plejehjemsleder, forfatter og debattør. Hun har markeret sig som en markant stemme i den offentlige debat om, hvordan vi behandler vores ældre. Denne aften fortæller hun om omsorgsfilosofien bag sit arbejde. Om K.E. Løgstrups etiske fordring og det almenmenneskelige i at være afhængige af hinanden. Og om hvad både de fysiske omgivelser  dufte, lyde, farver – og nærvær og sociale relationer betyder for et rigt og værdigt liv.

May Bjerre Eiby har, siden hun var midt i 20’erne, kæmpet for de allerældstes rettigheder, for deres værdighed, når de sidder ved endestationen: plejehjemmet. Hun er leder af det private plejehjem Dagmarsminde og har netop udgivet bogen Omsorgsmanifestet – hvordan vi skaber verdens bedste plejehjem.