Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Billede af Martin Husted, cand.mag i historie, filosofi og samfundsfag fra Aarhus Universitet.

Forstå Europas historie

Forstå Europas historie

Hvilke begivenheder og personer har defineret det Europa, som vi kender i dag? Hvilke historiske forudsætninger står vi på skuldrene af? Og hvor er Europa mon på vej hen?

Europa har forandret sig. Da Putin angreb Ukraine blev europæerne tragisk bevidste om, at Europa ikke kan tages for givet, men at det kræver noget at fastholde det europæiske sammenhold. Gennem tiden har kontinentets historie været præget af en lang række begivenheder og personer, som har været med til at definere det Europa, som vi kender i dag. Krige, konflikter og kriser såvel som fremgang, fællesskab og udvikling har været definerende for Europa.

I dag føler vi på ny, at vi må bidrage aktivt til et stabilt og fredeligt Europa. Men hvordan er vi kommet hen til det Europa, vi står i i dag? Hvilken betydning fik Første og Anden Verdenskrig for Europa? Hvilke konsekvenser fik jerntæppet og senere murens fald for Europa? Hvilket aftryk satte enkeltpersoner som fx den britiske præmiereminister Churchill, den mere ukendte Jean Monet, Tysklands kansler Angela Merkel, NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg m.fl.

Få 100 års Europahistorie koncentreret i tre foredrag med Martin Husted, der er cand.mag. i historie, filosofi og samfundsfag. Få derigennem et udgangspunkt for at forstå, hvor Europa er i dag, og hvor kontinentet er på vej hen i fremtiden.

I løbet af de tre foredrag kommer vi omkring:

  • D. 14/3/23: Konsekvenserne af Første og Anden Verdenskrig
  • D. 21/3/23: Efterkrigstid, Den Kolde Krig og Balkankrigene
  • D. 28/3/23: Murens fald, velstand og frihed