Skip to content
Klosteret Ottobeuren set ude- og indefra. FOF Aarhus' Kulturhøjskoles kunsthold.

Kunst - Kulturhøjskolen

Mesterværker i 1700-tallets tyske kunst: Fra Barok til romantik

Ved mag.art. i kunsthistorie Mette Smed

1600-tallets Tyskland var præget af krige og religionskampe, og kunsten indtog en beskeden rolle, men fra slutningen af århundredet og gennem 1700-tallet blomstrede kunsten.

Vi skal følge udviklingen fra barok og rokoko til nyklassicisme og tidlig romantik, i de sydlige egnes storslåede klostre og kirker, som bl.a. Ottobeuren og Die Wies, i slottene, bl.a. Würzburg og Bayreuth, og i haveanlæggene, både barokkens, rokokoens og den romantiske haves værker. Også byerne udvikledes, vi skal se på arkitektur og kunst i Dresden, Berlin, München og andre steder.

I anden halvdel af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet udvikledes nyklassicismen, bl.a. af arkitekterne Schinkel i Berlin og Klenze i München, og samtidig opstod de tidligste romantiske strømninger, i malerkunsten hos bl.a. Runge og Friedrich. Vi ser på kunstens inspirationskilder og også lidt på forbindelsen til den danske kunst i perioden.

Torsdage kl. 10.00-14.00 - Hold nr.: 6094


Billede af Mette Smed, underviser i Kunst på Kulturhøjskolen i FOF Aarhus

Om Mette Smed
Mette Smed er mag.art. i Kunsthistorie, tidligere ekstern lektor ved Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Hun underviser og holder foredrag over hele landet. Hos FOF Aarhus arrangerer Mette desuden kunstture.

Kunst er en del af Kulturhøjskolen.