Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Billedfrise af Bauhausskolen i Weimar og en udstillingsplakat fra Bauhaus.

Kunst - Kulturhøjskolen

Bauhaus og Weimarrepublikken 1919-1933

v/kunsthistoriker Ruth Christensen

"Arkitekter, malere, billedhuggere, vi må alle tilbage til håndværket!"

Den tyske Bauhaus-skole bliver grundlagt i Weimar i 1919 af den tyske arkitekt Walter Gropius. Målet med skolen er at uddanne en ny type designer. Studerende på Bauhaus-skolen skal tilegne sig et bredt felt af kompetencer med afsæt i et stærkt håndværksmæssigt og kunstnerisk fundament. Bauhaus er også et idealistisk projekt, en kulturel bevægelse, som vil skabe en bedre hverdag for alle med ærlige, klasseløse former og gode, funktionelle produkter præget af mødet mellem kunst og industriel fremstilling. Formgivning, der rammesætter fællesskabet for den almene borger i en periode præget af kriser og turbulens, men også et vildt og voldsomt kunstnerisk nybrud.

Efter Første Verdenskrig gennemlever det tyske samfund under Weimarrepublikken (1918-1933) nogle år med dyb fattigdom og politisk uro, men også med en opblomstring af demokrati og en stærk frihedskultur. Kendt som den mest indflydelsesrige arkitektur- og designskole i det 20. århundrede repræsenterer Bauhaus-skolen den kulturelle og politiske strømning, der præger tiden under Weimarrepublikken, indtil skolen bliver lukket af Nazisterne i 1933. I løbet af Kulturhøjskolens efterårssemester vil vi beskæftige os med Bauhaus-skolen, dens mange berømte undervisere og bemærkelsesværdige studerende, og vi vil se nærmere på nogle af de designprodukter, der til stadighed inspirerer kunstnere og designere over hele verden.

Torsdage kl. 9.30-13.30 - Hold nr.: 6094

Undervisningen foregår i lokale 2.5 på Fjordsgades Skole

Underviser bl.a. på FOF Aarhus Kulturhøjskole, Ruth Christensen, cand.mag. i kunsthistorie.

Om Ruth Christensen
Ruth er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie og Italiensk fra Aarhus Universitet. Hun har en faglig baggrund som pædagog og speciallærer.
Hos FOF Aarhus underviser Ruth Christensen desuden også i andre kunstrelaterede foredragsrækker.

Kunst er en del af Kulturhøjskolen