Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Natur og fugle. Naturhold med Johan Simoni, Kulturhøjskolen FOF Aarhus.

Natur og fugle - Kulturhøjskolen

Klimatilpasning – gælder det også for fugle?

v/ biolog og naturvejleder John Simoni

De fleste fugle er utrolig tilpasningsdygtige og tilpasser sig de omgivelser, de lever i. De opsøger biotoper, som passer til dem bl.a. i forhold til føde, territorier og redemuligheder.

Kan man omvendt kigge på landskabet og opsætte regler for, hvilke fugle man kan forvente at møde? Hvis dét er tilfældet, vil fuglene så reagere på de klimaforandringer, som ændrer landskabet og vegetationen? Kan man derfor bruge fuglene som indikator på klimaforandringer i vores klimaforskning?

Naturen skal opleves derude, og det er primært her undervisningen kommer til at foregå. Turene vil være tilrettelagt, så vi får mulighed for at bevæge os i naturen og lade os bevæge. Naturen lige nu, fugle og miljøperspektiv vil som altid være det centrale. I efterårssæsonen levnes der også plads til at høste af naturen i form af svampe, urter og bær.

Er du ”naturnovice” er der masser af inspiration at hente til oplevelser i naturen. For gengangere er der rig mulighed for fordybelse!

Der arrangeres fælleskørsel i en dertil indrettet naturbus, som ligeledes danner rammen om undervisningen. Enkelte undervisningsdage opsøger vi mere ”eksotiske” naturområder i længere afstand fra Aarhus.

Onsdage kl. 9.30-14.30, hold nr.: 6095 eller
torsdage kl. 9.30-14.30, hold nr.: 6093

Bemærk venligst: På holdet skal der betales et bidrag for fælleskørsel i naturbussen.
Beløbet er kr. 900.- og gælder for kørsel hele sæsonen.

Billede af John Simoni, underviser i Musik på Kulturhøjskolen i FOF Aarhus
Om John Simoni
John Simoni er biolog og naturvejleder med et livslangt forhold til naturen. Han har studeret naturfags didaktik ved Aarhus Universitet. Han er ejer af rejse- og oplevelsesfirmaet Natours.dk. John har en bred og erfaren formidlingsbaggrund og betegnes som en af Danmarks bedste og mest engagerede formidlere.

Natur og fugle er en del af Kulturhøjskolen.