Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Soldat i Ukraine. Kulturhøjskolen FOF Aarhus.

Samfund og horisont - Kulturhøjskolen

Rusland og Ukraine

v/ historiker og ph.d. Christian Egander Skov

Da Rusland invaderede Ukraine den 24. februar 2022, brød den verden sammen, som vi troede, at vi kendte. Den var præget af relativ sikkerhed og stabilitet. Nu er den præget af usikkerhed og ustabilitet.

Men krigen gik ikke efter Putins plan. Ukrainerne slog igen og har ydmyget den russiske overmagt. I dette forløb beskæftiger vi os ikke blot med krigen og den virkelighed, den har skabt for russere, ukrainere og for os herhjemme. Vi dykker også ned landenes historie og kulturelle spændinger.

Vi ser på, Sovjetunionens sammenbrud, og hvordan krigen er med til at genskabe Ukraine som nation. Men vi skal også beskæftige os med de interne spændinger i både Rusland og Ukraine. Ikke mindst skal vi forsøge at sætte os ind i, hvordan russere og Putins regime ser på verden – og Ruslands plads i den.

Det bliver både bredt, dybt og som altid med god mulighed for fælles drøftelse og debat.

Torsdage kl. 10.00-14.00. Hold nr.: 6092
Undervisningen foregår i Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3.

Underviser på Kulturhøjskolen ved FOF Aarhus, Christian Egander Skov

Om Christian Egander Skov
Christian Egander Skov er ph.d., cand.mag. i historie og religionsvidenskab, forfatter og akademisk medarbejder ved FOF Aarhus.

Samfund og horisont er en del af Kulturhøjskolen.