Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Interesseliste: Rejse til Athen – civilisationens vugge

Interesseliste: Rejse til Athen – civilisationens vugge

Vil du med på en rejse til Athen og det græske fastland, hvor vi skal mærke historiens vingesus på Akropolis, gå i de store tænkeres fodspor, se antikke kunstværker og smage på ægte græsk mad og drikke? Tilmeld dig interesselisten her, og få besked, når rejsen udbydes til salg.

Rejseleder: Uffe Holmsgaard Eriksen, cand.theol., ph.d., antik- og middelalderhistoriker

 Rejsen er planlagt til at finde sted i oktober 2024, og de nøjagtige datoer vil blive annonceret senere.

Om rejsen:

Kom med FOF Aarhus til Athen og oplev de steder, hvor den europæiske civilisation blev til. Vi skal besøge det antikke forum, hvor demokratiet blev født, hvor store retorikere holdt brandtaler for og imod krig, hvor filosofferne diskuterede livets store spørgsmål og hvor en levende handel med luksusvarer fandt sted.

Vi skal bestige en af byens høje for at se Akropolis med det prægtige tempel for gudinden Athene, Parthenon, og på vej ned se ruinerne af Dionysos-teatret, hvor de første europæiske dramaer blev opført. Turen går også uden for Athen til det berømte tempelkompleks i Delphi, hvor gudinden Pythia gav mystiske svar på store spørgsmål.

Vi skal også besøge middelalderens og det moderne Athen, hvor travle businessfolk slår vejen forbi et lille ortodoks kapel på vej til frokost, mens de beder til deres skytshelgen. Vi skal smage på Athen og Grækenland, se grækerne danse og lytte til inciterende ortodoks kirkesang og græsk folkemusik.