Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Kunst og litteraturrejse til Sydengland med fokus på Bloomsburygruppen med FOF Aarhus

Interesseliste: Rejse til Sydengland – kultur, litteratur og kunst

Interesseliste: Rejse til Sydengland – kultur, litteratur og kunst

Vil du med på en spændende tur til Sydengland, hvor vi skal gå i fodsporene af Bloomsburygruppen i Englands Have, mens vi udforsker litteraturen, kunsten og de historiske haver i grevskaberne East Sussex og Kent? Tilmeld dig interesselisten her, og få besked, når rejsen udbydes til salg.

Rejseledere: Nick Bo Madsen, cand. mag i filosofi samt nordisk sprog og litteratur og Ruth Christensen, cand. mag i kunsthistorie og italiensk.

Rejsen er planlagt til at finde sted i juni 2024, og de nøjagtige datoer vil blive annonceret senere.

Om rejsen:
Bloomsburygruppen er en sammenslutning af kunstnere, forfattere og intellektuelle, der er opkaldt efter Bloomsbury-kvarteret i London, hvor de boede, mødtes og debatterede kunst, litteratur og politik i begyndelsen af det 20. århundrede.

På rejsen til grevskaberne East Sussex og Kent følger vi i Bloomsburygruppens fodspor og besøger de pragtfulde landsteder, slotte og historiske haver, som udgør en fascinerende og væsentlig del af fortællingen om Bloomsburygruppen og deres liv, kunst, forfatterskaber, venskaber, ægteskaber og kærlighedsforhold.

Med base i den skønne kystby Eastbourne, tager vi på dagsture rundt til de fascinerende hjem, der dannede ramme om gruppens kreative liv på landet. Vi går desuden på opdagelse i de storslåede haver, som de brugte mange år på at anlægge og forfine. Undervejs introducerer Nick til de forskellige forfattere, og Ruth går tæt på kunstnerne og deres værker.

Den sidste dag kører vi til Brighton, hvor vi besøger Royal Pavilion, den tidligere kongelige residens for Georg IV, et spektakulært lystslot ved kysten, som blander kongelig pragt med indisk arkitektur og kinesisk inspireret interiør.